Voortgezet Onderwijs in Landsmeer

VMBO-T, HAVO, VWO of Portfolio ontwikkeling

Van 11 tot 21 jaar

Door het jaar heen instroom mogelijk

Flexibele schooltijden en vakantiedagen

Basisschool en middelbare school ineen

Voortgezet Onderwijs

Het is niet altijd makkelijk om op een democratische school te zitten. Het vraagt namelijk van jou dat je ontdekt wat je  wil. En dat kan dus iets totaal anders zijn dan wat je vrienden doen. Het zou dus kunnen dat jij naar een les gaat terwijl je vrienden aan het chillen zijn. En lukt het jou dan om toch om je eigen plan te volgen? En je ouders, hoe is het voor hen als jij geen diploma wil halen maar je wil focussen op programmeren, schilderen, gamen of de Spaanse taal.  Kunnen ze je daar in steunen of durf je dat niet aan ze te vragen?

 

Ja LIFE! is net als het echte leven, niet altijd prettig of makkelijk maar wel levensecht. Alles wat je in het leven tegenkomt om van te leren, zal je hier ook ervaren. Met dit grote verschil dat het bij LIFE! allemaal draait om leren. Alles is leren, dus ook ontdekken waar jij moeite mee hebt bijvoorbeeld.

 

 

 

Dus wat wil jij leren in jouw leven, in LIFE? En ben je bereid daar keuzes in te maken. 

 

 

 

 

 

 

 

Op LIFE! zijn er geen verplichte vakken. Samen met je mentor en ouders bespreek je in een driehoeksgesprek wat je wilt leren, wat je nodig hebt om dit te bereiken en in welk tijdspad. Zo stippel je stap voor stap een bewegende individuele leerroute uit die steeds in dialoog aangescherpt of veranderd wordt.

Op LIFE! besluiten de studenten zelf welke lessen ze volgen. Wil je een les volgen bij een vakdocent? Dan ga je zelf, of samen met je mentor, in gesprek met de vakdocent en maak je een afspraak voor de les. Deze les komt dan in je persoonlijke lesrooster.

Staatsexamens

Bij LIFE! is het mogelijk dat je toewerkt naar een volledig diploma (VMBO T, HAVO of VWO). Je volgt lessen bij vakdocenten op LIFE!, oefent met proefexamens en via de jaarlijkse staatsexamens haal je deelcertificaten die je uiteindelijk inwisselt voor het diploma. Je kunt je examens verdelen over een aantal jaren en je per schooljaar focussen op één of meerdere vakken.

Je kunt ook alleen een aantal deelcertificaten halen en de school met een samengesteld portfolio verlaten. In een driehoeksgesprek bespreek je hoe je de afronding van je schoolloopbaan op LIFE! gaat vormgeven. Wil je meedoen aan het eindexamen? Dan schrijf je je in december online in en doe je in datzelfde schooljaar het staatsexamen. Een staatsexamen bestaat vaak uit een schriftelijk examen in mei/juni en een mondeling- of praktijkexamen in het begin juli/augustus.