De kerstviering bij DSA is net als vorig jaar een potluck dinner met open podium. Ouders en familie zijn welkom, iedereen neemt wat mee voor de gezamenlijke maaltijd. Er worden liedjes gespeeld en gezongen. De kleuters hebben een kerstspel geoefend, enkele oudere studenten doen met hen mee. Als het tijd is voor de opvoering is er onrust. Jozef is er niet! Hij blijkt naar huis, om zich om te kleden. Een van de studenten is DJ bij de afterparty. Daar wil je natuurlijk op je kerstbest verschijnen.

Cordelia regelt een rondleiding door het nieuwe gedeelte van het gebouw, dat we na de vakantie gaan betrekken. Dat geeft de kleuters tijd om samen met wat stafleden een aanpassing te improviseren. Het wordt een prachtig spel. Maria en Jozef met de ezel, een vlekkeloze bevalling, engelen, herders met trompet, een schaap en drie koninginnen. De kerstman laat weten, dat het spel is afgelopen.

Dan wordt er gezongen bij de piano. ‘All I want for Christmas is you’. Hier en nu zijn met elkaar. Dankbaarheid welt op. Ik kijk naar Cordelia, tranen rollen over haar gezicht. Mailin Fleur vindt ons. Met de armen om elkaar heen ervaren we dit moment. Zomer 2014 liepen we met zijn drieen door het Twiske, fantaserend over onze droomschool. Zou het kunnen? Het moet kunnen! Het kan.

Nu staan we hier opnieuw met elkaar tussen deze mooie groep mensen en kinderen. We doen het! Leren met vallen en opstaan, samen met al deze mensen die voelen dat het anders kan. Aanvaringen, dialoog en oplossingen. Ontmoetingen en afscheid.  Hobbels, pieken en dalen. Hollen of stilstaan. Soms ontmoedigd, veel vaker superblij met alle mooie ervaringen die ons ten deel vallen. Wat leren we veel!

Ik ben dankbaar, voor al deze mensen om ons heen. Voor de mooie momenten die we met elkaar delen. En voor het vertrouwen dat er is,  als er moeilijke momenten zijn. We komen er samen wel uit.Ik wens iedereen mooie dagen, mooie ont-moetingen en voor wie moeilijke tijden doormaakt: volg de ster van vertrouwen.

Marieke