Vrijdag hadden we een drukke dag bij DSA, vol met bezoekers. Als eerste een bezoek van vier leraren van de internationale school van Amsterdam, die de ochtend bij ons hebben doorgebracht. Ze waren dankbaar voor de inspiratie die ze hebben opgedaan.

Later op de dag kregen we een telefoontje van een aantal filmmakers, die geïnteresseerd zijn in het democratisch onderwijs. Ze hadden tijd om te bezoeken…!!… dus ze kwamen een uur later.
Zij “vielen met hun neus in de boter” zoals wij in het Nederlands zeggen. Tijdens hun bezoek was er een afscheid van een van onze studenten, een  16 jaar oude jongen die besloten heeft naar een opleiding voor chef-kok te gaan.

Met toestemming van alle aanwezigen hebben ze wat proefopnames gemaakt. Studenten van alle leeftijden, tussen 4 en 18 jaar oud, en stafleden deelden een paar woorden met hem. Tranen en lachen en lachen en knuffelen werden uitgewisseld.
De student zelf sprak zijn dankbaarheid voor DSA  Hij heeft hier “de tijd gekregen die hij nodig had om te rouwen, zichzelf te vinden en te bedenken wat hij wil “. Ontroerende woorden om onze ? te verwarmen.

Dit is de reden waarom we hier zijn. Dit is waar het allemaal om draait.