Werken bij LIFE!

Stafleden en docenten

Bij LIFE! werken we met stafleden en docenten. Elk jaar bepalen we samen (staf en studenten) wie deel uitmaakt van het stafteam en hoe zijn of haar kwaliteiten het beste ingezet kunnen worden. Stafleden zijn altijd aanwezig op school en hebben elk hun eigen mentorstudenten. Docenten worden op verzoek gevraagd om les te geven aan kleine groepen studenten. Een aantal vakken bieden wij standaard aan op school en andere vakken kunnen op verzoek van studenten worden aangevraagd. Afspraken over het aantal lesuren verschillen per docent: het kan een vaste middag per week zijn voor het hele schooljaar of enkele lesuren voor een kortere periode.

Onderdeel van de gemeenschap

Werken bij LIFE! is niet zomaar een baan. Bij ons word je deel van de gemeenschap en maak je echt deel uit van de organisatie. Samen met studenten ga je aan de slag, deel je je kwaliteiten en inspireer je elkaar. Met behulp van de dagelijkse activiteiten, cursussen en speciale avonden krijg je de kans je meer te verdiepen in democratisch onderwijs, geweldloze communicatie en sociocratische besluitvorming. Voor het stafteam is er elke 3 weken ‘emotional hygiene’ op een doordeweekse avond waarin we naar gebeurtenissen en eventuele conflicten onderling van de afgelopen weken kijken met gebruik van geweldloze communicatie.

Vrijwilligers

We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers die het team kunnen versterken. We hebben het liefst een staflid aanwezig voor elke 10 studenten zodat er voldoende mensen aanwezig zijn waar studenten terecht kunnen met vragen. Stafleden zijn niet altijd fysiek aanwezig in de algemene ruimtes, ze geven les of zijn bijvoorbeeld buiten met studenten. Dan is het super als er vrijwilligers aanwezig zijn voor studenten met vragen.

We vinden het ook leuk als je met ons wilt werken aan je (tuin?)project, muziek wilt maken of iets anders wilt delen!

Voor meer informatie kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen! Ga hiervoor naar de contactpagina.

ZZP’ers gezocht:

LIFE! zoekt momenteel:

  • docent Nederlands 1e of 2e graads
  • docent Geschiedenis 1e of 2e graads
  • docent Filosofie 1e graads